Ronde van Picardië - Twee op een rij voor Bouhanni

door
Belga
Leestijd 1 min.

Nacer Bouhanni heeft zijn tweede ritzege beet in de Ronde van Picardië (Fra/2.1). De Fransman van Cofidis toonde zich na 180,3 kilometer van Feuquières-en-Vimeu naar Flixecourt de snelste in een massasprint. Hij haalde het voor de Brit Daniel Mclay (Fortuneo-Vital Concept) en de Italiaan Andrea Guardini (Astana). Jens Debusschere werd vierde, Baptiste Planckaert zesde. Vier renners tekenden voor de vlucht van de dag. Het was Matthieu Ladagnous (FDJ) die een eerste aanval lanceerde na vijf kiliometer en het gezelschap kreeg van Simon Pellaud (IAM Cycling), Damien Gaudin  (AG2R La Mondiale) en onze landgenoot Sébastien Delfosse (Wallonie-Bruxelles). Het peloton gunde hen een maximale voorsprong van 4:15 en het was Fortuneo-Vital Concept dat Cofidis meehielp om de vluchters terug te grijpen.

Gaudin moest als eerste vooraan de rol lossen op 33 km van het eind. Finaal kregen we een hergroepering op 6 km van de finish. De verwachte massasprint zat eraan te komen en daarin toonde Bouhanni zich andermaal de snelste.

Het is voor Bouhanni zijn zesde ritzege van het seizoen na ritwinst in de Ruta del Sol (2.1), Parijs-Nice (WT), twee overwinningen in de Ronde van Catalonië (WT) en ritwinst vrijdag ook in de Ronde van Picardië (2.1).

Bouhanni telt in het klassement 15 seconden voorsprong op onze landgenoot Jens Debusschere en 17 op Daniel Mclay. De Ronde van Picardië eindigt zondag.

bron: Belga