OS2016 - Nieuwe metrolijn in Rio opent later dan voorzien

door
Belga
Leestijd 2 min.

Een nieuwe metrolijn die in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro wordt aangelegd voor de Olympische Spelen, zal later dan voorzien in gebruik worden genomen. De opening zal slechts enkele dagen voor de start van het evenement plaatsvinden en bovendien zullen de metro's tijdens de Spelen slechts op halve kracht rijden, zo delen internationale media zaterdag mee. De aanleg van metrolijn 4 wordt beschouwd als een van de belangrijkste infrastructuurwerken voor de Olympische Spelen. De 16 kilometer lange lijn moet de wijk Barra da Tijuca, waar het Olympisch Park gevestigd is, met de rest van de stad verbinden. Maar door de vertraging die de werken hebben opgelopen, zal de lijn pas op 1 augustus openen, zo melden BBC News en Wall Street Journal zaterdag op hun website. Dat is nauwelijks vier dagen voor de start van de Spelen, die plaatsvinden van 5 tot en met 21 augustus.

In eerste instantie zal de lijn ook maar op halve capaciteit draaien. Enkel het Olympisch personeel en bezoekers die een ticket op zak hebben, worden toegelaten. Na de slotceremonie wordt lijn 4 weer voor korte tijd gesloten voor bijkomende werken. Pas na de Paralympische Spelen (van 7 tot en met 18 september) zal de gewone Braziliaan ook gebruik kunnen maken van de metro.

Oorspronkelijk was het de bedoeling om de metro al in juli te laten rijden. "Er is een kleine aanpassing, je kan het niet echt een vertraging noemen", zegt Rodrigo Goulart, die verantwoordelijk is voor de mobiliteit in Rio de Janeiro, aan BBC News.

bron: Belga