EK voetbal U17 - België geraakt niet voorbij Duitsland en strandt in kwartfinales

door
Belga
Leestijd 1 min.

België is er zaterdag in de Azerbeidzjaanse hoofdstad Bakoe niet in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finales van het EK voetbal voor spelers tot 17 jaar. In hun kwartfinale geraakten de jonge Rode Duivels niet voorbij titelfavoriet Duitsland, dat met 1-0 won dankzij een knappe treffer van Renat Dadashov (46.). Doelman Mile Svilar, zoon van Antwerp-legende Ratko, was kansloos tegen het zwalpende en harde schot van de Duitse spits. Een defensief ingesteld België, dat met twee man minder op het middenveld speelde, kon weinig opgelegde kansen afdwingen. Duitsland liet in de slotfase na om de score verder op te drijven.

De selectie van coach Thierry Siquet was zijn toernooi begonnen met een 2-0 zege tegen Schotland. In hun tweede groepswedstrijd in poule A deelden de Belgen de punten met gastland Azerbeidzjan (1-1). Woensdag streden de jongens uit het jaar 1999 met Portugal om de groepszege. Na een gelijkopgaande partij bleef de beginscore op het scorebord. Portugal (7 ptn) en België (5) plaatsten zich voor de kwartfinales. Daarin wachtte de Belgische U17 een duel met Duitsland, winnaar van groep B, de regerende vice-Europese kampioen en in 2016 nog ongeslagen.

Aan het EK van dit jaar is, in tegenstelling tot het EK vorig jaar in Bulgarije, geen WK-kwalificatie verbonden. De generatie-1998 bereikte vorig seizoen op het EK in Bulgarije de halve finales.

bron: Belga