Bekende Italiaanse gynaecoloog beschuldigd van eicellendiefstal

door
Belga
Leestijd 1 min.

Severino Antinori, een 70-jarige Italiaanse gynaecoloog bekend om -en controversieel wegens- zijn hulp aan 60-plussers die nog zwanger willen raken, is gisteren gearresteerd op beschuldiging van diefstal van eicellen van een patiënte. Antinori werd op de Romeinse luchthaven Fiumicino opgepakt na een klacht van een 24-jarige Spaanse verpleegster die in zijn kliniek in Milaan door de gynaecoloog was behandeld wegens een cyste aan een eierstok. De arts heeft huisarrest gekregen en mag een jaar lang zijn beroep niet uitoefenen. Het gerecht beschuldigt hem van diefstal met verzwarende omstandigheden en het aanbrengen van lichamelijke schade. De Spaanse verpleegster was onlangs beginnen werken in Antinori's kliniek. De gynaecoloog wordt ervan verdacht, bewust de foute diagnose van een cyste te hebben gemaakt om de jonge vrouw operatief eicellen te ontnemen. Het veronderstelde slachtoffer zegt tegen haar wil in te zijn verdoofd en geopereerd.

De advocaten van Antinori, bijgenaamd de "verloskundige van de grootmoeders", noemen de beschuldigingen "absurd", maar justitie gaat ervan uit dat het geen geïsoleerd geval betreft.

Antinori beweerde in 2009 drie gekloonde baby's ter wereld te hebben gebracht. Verdere uitleg over het waar en wanneer heeft hij nooit gegeven.

Bron: Belga