Advocaat Hans Rieder zelf vervolgd voor bedreigingen

door
Belga
Leestijd 1 min.

De bekende strafpleiter Hans Rieder wordt zelf vervolgd voor het bedreigen van een magistrate van het federaal parket. Dat vernam De Tijd en bevestigen Rieder en het parket-generaal. Hij riskeert minstens drie maanden gevangenisstraf. De feiten waarvoor Rieder vervolgd wordt, dateren van oktober 2014. Naar aanleiding van een zitting van de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling in de zaak van de zogeheten "Somalische piratenkoning" Mohamed Abdi Hassan zou Rieder een magistrate van het federaal parket hebben bedreigd. Dat beweert althans de openbaar aanklaagster in kwestie en ook het Brusselse parket-generaal heeft op basis van de getuigenissen en het opgestelde proces-verbaal besloten Rieder te vervolgen.

De strafzaak is maandag ingeleid voor het Brusselse hof van beroep. Omdat Rieder ziek is en nog maanden buiten strijd zal zijn, werd het proces uitgesteld tot 19 december.

Het is hoogst ongebruikelijk dat een advocaat in het kader van een zaak vervolgd wordt omdat hij tekeerging tegen zijn tegenpartij, aldus De Tijd.

bron: Belga