Tatoeages met uitwisbare inkt op komst

Heel wat mensen willen graag een tatoeage, maar durven de stap niet zetten. Wie weet hoe ziet de versiering er uit als ze oud zijn en een verrimpelde huid hebben? Voor de twijfelaars is er een oplossing op komst: tattoos van uitwisbare inkt. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Een team van de universiteit van New York (NYU) is bezig met de ontwikkeling van de inkt. Het goedje kreeg de naam 'Ephemeral' en heeft in tegenstelling tot gewone inkt kleinere moleculen, waardoor de tatoeage met een speciaal middel uitgegomd kan worden.

Pijnlijk

"Het aanbrengen van Ephemeral gebeurt op dezelfde manier als bij gewone inkt", vertelt CEO Seung Shin in een interview met Mic. "Verwijderen van de tatoeage kan een beetje zeer doen, maar is lang niet zo pijnlijk als het weglaseren van tattoos."

Je kan de tattoos niet alleen verwijderen, maar ook aanpassen. Gênante spellingsfouten kunnen gemakkelijk bewerkt worden of de naam van een ex kan in een wip en een gauw veranderd worden naar de naam van een nieuw lief.

Momenteel is de studie nog volop bezig, maar de onderzoekers vermoeden dat de speciale inkt tussen de 40 en 90 euro extra zal kosten. Wanneer dit wondermiddel klaar zal zijn, is nog niet geweten.

 

Foto Pixabay