De vijf beste universiteiten buiten de rijke, ontwikkelde wereld

In de meeste rankings van de topuniversiteiten wereldwijd komen de winnende instituten vaak uit Europa of de VS, dankzij de enorme schenkingen. Dat is ook zo in de oplijsting van Times Higher Education (THE). Maar een kijkje buiten de ontwikkelde wereld leert dat een groot aantal kwaliteitsvolle universiteiten van de lijst zich in China, Rusland en Zuid-Afrika bevinden.

Times Higher Education (THE) heeft een ranglijst opgemaakt van de beste instellingen buiten de gespecialiseerde wereld op basis van kwaliteit van het onderwijs, onderzoek, en internationale oriëntatie. Hieronder vind je de top 5 met de THE-score op honderd.

1. Peking, China

West_Gate_of_Peking_University

De universiteit van Peking, bevolkt door maar liefst 32.000 studenten, is met een score van 73.8 officieel de beste universiteit buiten de ontwikkelde wereld. Voor onderwijs scoort de school in de Chinese hoofdstad zelfs 77.8.

2. Tsinghua, China

Tsinghua_University_-_Square_building

De universiteit bevindt zich eveneens in de hoofdstad van China en scoort hoog dankzij het onderzoek dat er geleverd wordt. De totale score bedraagt 72.6.

3. Moskou, Rusland

Lomonosov Moscow State University

Ruslands beste universiteit is Lomonosov, genoemd naar de stichter Mikhail Lomonosov, die het college oprichtte in 1755. De dag van vandaag volgen 47.000 studenten er een opleiding in 39 verschillende faculteiten. In totaal behaalt de onderwijsinstelling 59.7.

4. Kaapstad, Zuid-Afrika

UCT_Upper_Campus_landscape_view

In de universiteit van Kaapstad zijn 26.000 studenten ingeschreven. Het is niet alleen de beste school van Zuid-Afrika, maar van het hele Afrikaanse continent. THE gaf het onderwijsinstituut een punt van 56.5.

5. Taiwan, Republiek China

taiwan

De nationale universiteit van Taiwan in de hoofdstad Taipei heeft 50.8 op 100, mede dankzij de hoge onderzoeksscore van 58.

Foto’s Wikipedia