Vijfjarig meisje schiet zichzelf dood in Detroit

door
Belga
Leestijd 2 min.

In Detroit, in de Amerikaanse staat Michigan, heeft een vijfjarig meisje zichzelf doodgeschoten met een pistool dat ze onder een kussen had gevonden in de slaapkamer van haar grootmoeder. Dat melden verschillende Amerikaanse media. Ze was rond middernacht samen met twee andere kinderen met het wapen aan het spelen toen het afging, en overleed aan haar verwondingen, aldus de politie volgens CNN. De grootmoeder van het meisje, die zich op het moment van het ongeval in de keuken bevond, werd opgepakt voor verhoor en vervolgens weer vrijgelaten. De twee andere kinderen, van één en drie jaar, bleven ongedeerd.

Politiechef Jacqueline Pritchett verklaarde na de schietpartij dat de plaatselijke politie de burgers helpt om veiliger met wapens om te gaan, en dat ook in kinderopvangcentra en scholen sensibiliseringsacties worden georganiseerd.

Sinds 20 april hebben in de Verenigde Staten al zes kinderen zichzelf of een ouder neergeschoten. Begin mei berichtte The Washington Post nog dat peuters dit jaar al minstens 23 hebben neergeschoten, en in 2014 kwamen 24 kinderen onder de 4 jaar om bij onopzettelijke schietpartijen, blijkt uit de meest recente cijfers van de Centers for Disease Control and Prevention.

Dergelijke schietpartijen zijn geen ongevallen, zegt Jonathan Hutson, de voormalige woordvoerder van de Brady Campaign to Prevent Gun Violence. "Ze zijn onopzettelijk, maar het zijn geen ongevallen. Ze zijn te voorzien en kunnen voorkomen worden", aldus Hutson. Hij voegt nog toe dat mensen hun wapens achter slot en grendel moeten bewaren en hun munitie apart moeten opbergen als er kinderen aanwezig zijn.

bron: Belga