Scooore League - Brussels, Oostende, Limburg United en Aalstar zijn halvefinalisten

door
Belga
Leestijd 1 min.

Brussels heeft donderdag in de kwartfinales van de Scooore League basketbal, die volgens een best-of-three gespeeld worden, opnieuw gestunt tegen Charleroi. De drie andere halvefinalisten zijn Oostende, Limburg United en Aalstar. Charleroi liet zich dinsdag na een dubbele verlenging thuis met 109-113 verrassen door Brussels, de nummer twee uit groep B. De Henegouwers, de nummer twee uit groep A, konden de scheve situatie niet meer rechtzetten en gingen donderdag met 90-67 onderuit. Bij de thuisploeg zorgde Donald Sims voor een belangrijke bijdrage met 26 punten.

Titelverdediger Oostende ging op het parket van Luik eveneens met overtuiging (69-99) winnen, goed voor een onoverbrugbare 2-0 voorsprong na de 77-73 zege van eerder deze week. Quentin Serron (18 ptn), recent nog uitgeroepen tot Belgische Basketspeler van het Jaar, was het best bij schot bij de kustploeg. Voor Luik lukte Jaime Smith 19 punten.

Limburg United legde na de eerdere 87-80 zege de Antwerp Giants met een krappe 60-61 over de knie. Robert Loe maakte de beslissende korf in de slotseconden.

Aalstar tot slot had in tegenstelling tot de heenmatch (96-92 voor Aalstar na verlengingen) geen moeite met Bergen. Het werd 87-108, met maar liefst 33 punten van Kyan Anderson bij de bezoekers.

In een best-of-five spelen Oostende en Limburg in de halve finales tussen 18 en 28 mei tegen elkaar. Brussels neemt het van 19 tot 29 mei op tegen Aalstar.

bron: Belga