Niet-selectie Nacer Chadli voor EK is grootste verrassing

door
Belga
Leestijd 1 min.

Nacer Chadli gaat (voorlopig?) niet naar het EK voetbal in Frankrijk. De winger van Tottenham werd niet weerhouden in de 24-koppige selectie van de Rode Duivels van bondscoach Marc Wilmots en moet tevreden zijn met een plaats als reserve. Chadli was er de voorbije jaren steevast bij bij de Duivels en werd door Wilmots geprezen om zijn polyvalentie. "Het was geen makkelijke keuze, maar we hebben onze job gedaan", gaf de bondscoach toe. "Nacer kende net als Thorgan Hazard en Kevin Mirallas een moeilijk seizoen. De voorbije maanden speelde hij niet zo vaak bij Tottenham en hij is volgens mij ook geen 100% fit. Ik heb niet met hem gepraat over zijn niet-selectie. Op rechts koos ik voor de snelheid en de diepgang die Yannick Carrasco en Divock Origi kunnen brengen en uiteindelijk opteerde ik met Christian Benteke ook voor een extra spits", gaf Wilmots toe.

De 26-jarige Marokkaanse Belg, goed voor 32 caps bij de Duivels, heeft intussen op Twitter al gereageerd op zijn niet-selectie. "Het spreekt voor zich dat ik ontgoocheld ben. We zien wel wat de toekomst brengt. Ik blijf het team steunen, wat er ook gebeurt".

Naast Chadli staan ook Matz Sels, Laurent Ciman, Laurens De Bock, Guillaume Gillet, Thorgan Hazard en Kevin Mirallas op de reservelijst. "Zij krijgen maandag een telefoontje en ontvangen hun individueel trainingsprogramma. Tot 31 mei staan ze stand-by", aldus de bondscoach.

bron: Belga