Groen start actiecampagne tegen verbreding van de Brusselse Ring

door
Belga
Leestijd 1 min.

Groen Jette, Groen Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Groen Vlaams-Brabant en Ecolo Jette zijn vanmorgen samen een actiecampagne opgestart tegen de verbreding van de Brusselse Ring. Voor hun eerste actie kwamen ze samen op de brug van de Panoramastraat boven de Brusselse Ring. "We hebben de indruk dat veel mensen die in de rand rond Brussel wonen niet beseffen wat de regering van plan is. Daarom willen we duidelijk maken dat dit een slecht idee is", vertelt Bruno De Lille, Brussels Parlementslid voor Groen. Naast de sensibilisatiecampagne is Groen ook van plan om enkele formele bezwaarschriften in te dienen tegen het voorstel van de Vlaamse Regering.

Groen waarschuwt dat de verbreding van de Ring, waarvan de werken van 2019 tot 2029 zullen lopen, uiteindelijk nog meer problemen zal veroorzaken. Het verkeer wordt opgetrokken, maar wanneer dat verkeer de Ring verlaat zorgt het daar voor meer opstoppingen. De wijken rond de ring en de op -en afritten worden namelijk niet aangepast aan de toename van het verkeer.

De 1,2 miljard die Vlaanderen investeert, kan nuttiger gebruikt kan worden, gelooft De Lille. "Plaats dynamische verkeersborden, haal de maximumsnelheid naar 90 km/u en leg een aantal alternatieven aan. Er is bijvoorbeeld het Brabantnet, de sneltramlijnen naar Brussel, maar dat project staat alweer in de wachtkamer. Terwijl een tram aanleggen wel snel gaat en meteen een alternatief is voor een aantal duizenden mensen."

bron: Belga