Aanslagen - Omzetverlies voor Brussels Airport geschat op 80 à 90 miljoen euro

door
Belga
Leestijd 1 min.

De impact van de aanslagen van 22 maart op de omzet van luchthavenuitbater Brussels Airport kan oplopen tot 80 à 90 miljoen euro, vóór tussenkomst van de verzekeringen. Dat heeft Arnaud Feist, de CEO van Brussels Airport, gezegd in het Canadese Toronto. De vertrekhal van Brussels Airport werd op 22 maart zwaar beschadigd door bomexplosies. De luchthaven bleef bijna twee weken dicht, alvorens op beperkte capaciteit te kunnen heropstarten. Sinds de gedeeltelijke heringebruikname van de vertrekhal begin mei, draait Brussels Airport op een capaciteit van ongeveer 80 procent.

Door de gebeurtenissen lag het aantal reizigers op Brussels Airport in maart 29,1 procent lager dan een jaar eerder, zo deelde de koepel van luchthavens Airport Council International (ACI) woensdag nog mee. Voor het volledige eerste kwartaal gaat het om een daling met 5,3 procent.

Feist is bezig aan een driedaags bezoek aan Toronto om, samen met staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem (CD&V) en Bernard Gustin, de CEO van luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines, Brussel en België te promoten bij toeristen en potentiële investeerders.

bron: Belga