Vijf voedingswaren die je beter niet eet voor het sporten

Heb je een work-out gepland? Dan mag je jezelf alvast een schouderklopje geven, maar het zou zonde zijn mocht je je het sporten bemoeilijken door iets verkeerds te eten. Daarom: vijf dingen die te vermijden zijn!

1. Proteïnerepen

reep

Lees aandachtig de ingrediënten van proteïnerepen, want het merendeel daarvan zit bomvol suiker. Dan krijg je een snelle suikerkick, waardoor je je plots slap kunt voelen tijdens het sporten. Eet liever een stukje kip, een banaan of een beetje plattekaas om je spieren te versterken.

2. Hummus

hummus-1058000_960_720

Kikkererwtenpuree is een gezond goedje dat heerlijk is op een broodje of bij een groentensalade. Toch eet je beter geen hummus voor lichaamsoefeningen gaat doen. Door de complexe koolhydraten verloopt de vertering ervan traag, met als gevolg dat je een opgezwollen buik kunt krijgen tijdens het sporten.

3. Avocado

avocado-1276875_960_720

Het groene goud zit boordevol gezonde vetten (zoals in noten en olijfolie) die traag verteren. Je lichaam moet dus voor veel bloedtoevoer zorgen om het verteringsproces van avocado te bewerkstelligen. Als je dan ook nog eens gaat sporten, dan vraag je wel heel veel van je lijf.

4. Sla

salad-374173_960_720

Je kunt tijdens je work-out sneller last krijgen van gasvorming in je buik als je groentjes hebt gegeten. Dat komt door door de vezels, die evenwel heel gezond zijn. Daarom eet je sla en broccoli beter na het sporten.

5. Sterke kruiden

food-516044_960_720

Gekruid voedsel is alweer hinderlijk voor het verteringsproces, waardoor je tijdens de sportsessie last kunt krijgen van maagzuur of oprispingen. Hou de tabasco en chilipeper dus maar voor na het zweten!