Thuiswerkers zijn gelukkiger

Al jaren wordt er gediscussieerd of mensen die van thuis uit hun brood verdienen gelukkiger zijn dan collega's die elke dag naar kantoor moeten pendelen. Nu komt de wetenschap met een antwoord op de proppen. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Volgens een studie van TINYpulse, die werd gepubliceerd in Forbes, zijn thuiswerkers wel degelijk gelukkiger. De onderzoekers legden 200.000 werknemers uit verschillende werksituaties op de rooster. Slechts 509 mensen werken voornamelijk thuis en zij gaven hun geluksgevoel met hun baan een score van 8,1 op 10. Proefpersonen die hun dagen slijten op kantoor, kwamen niet verder dan 7,4.

Productiviteit

Nog volgens de rondvraag voelen thuiswerkers zich meer geapprecieerd en krijgen ze meer werk verzet op een kortere tijdspanne. De wetenschappers besluiten op basis daarvan mensen op kantoor sneller afgeleid zijn dan thuiswerkers.

Toch zit er ook een addertje onder het gras. Het is geen verrassing, maar mensen waarbij hun woonst is omgetoverd tot werkvloer, hebben een slechtere relatie met hun collega's. Zij scoren hier 6,6 op 10 op, terwijl het gemiddelde 7,75 is.

Foto Pexels