Sven Mary gepolst om slachtoffers te verdedigen, maar nog niets beslist

20141024 - HASSELT, BELGIUM: Lawyer Sven Mary pictured after a session in the drugs trafficking case where 38 suspects stand trial at the Hasselt correctional court, Friday 24 October 2014. Three Aquino brothers of Maasmechelen are the main suspects. The accused are suspected of transporting drugs from Latin-America. BELGA PHOTO LUC CLAESSEN

Advocaat Sven Mary gaat vooralsnog geen slachtoffers van de aanslagen van 22 maart verdedigen, zoals eerder werd gemeld.

Hij sluit evenwel niet uit dat hij daarin zou toestemmen, als het hem zou gevraagd worden en als de ontwikkeling van het onderzoek rond zijn cliënt Salah Abdeslam dat toelaat.

“Ik ben nog niet gecontacteerd door enig slachtoffer en heb zeker nog niet toegestemd om slachtoffers te verdedigen», zegt de advocaat. «Als het mij gevraagd wordt, zou ik het zeker overwegen maar dat zal afhangen van de situatie met meneer Abdeslam. Als hij niet in verdenking zou gesteld worden voor de aanslagen in Brussel, staat niets mijn tussenkomst als advocaat van een burgerlijke partij in dat dossier in de weg.»