Rivaliserende fans strijden om kleur van een brug

Als er iets is dat we kunnen leren van heel het gedoe rond Boaty McBoatface, dan is het waarschijnlijk dat het niet altijd een goed idee is om mensen op het internet te laten stemmen op zaken in het echte leven. Een lesje waar ze in Darmstadt geen oren naar hebben, aangezien er door een poll nu opschudding is rond de kleur van een brug.
door
Kevin
Leestijd 2 min.

Volgens ZDF kwam het regionaal wegenagentschap met het ingenieuze idee om mensen te laten beslissen over de kleur van een nieuwe brug over de autosnelweg in Darmstadt. Geïnteresseerden konden kiezen uit drie kleuren: rood, blauw en groen.

Voor de fans van Eintracht Frankfurt was dit de ideale gelegenheid om hun rivalen van SV Darmstadt 98 nog eens een duchtige hak te zetten. Via de sociale media riepen de Frankfurtse voetballiefhebbers op om massaal op hun clubkleur rood te stemmen. Dankzij hun inspanning, kwam rood als winnaar uit de bus, met bijna de helft van de stemmen en 3.000 stemmen voorsprong op blauw, de clubkleur van Darmstadt.

De gemeenteraad van Darmstadt zit een beetje verveeld met de kleur en bekijkt nu of het anders kan.Een stemming moet uitmaken of ze met het regionale wegenagentschap in dialoog treden om een neutrale kleur te vragen. Burgemeester Jochen Partsch heeft de regionale minister voor Mobiliteit al aangeschreven over de kwestie, maar zijn partijgenoot werkt nog aan een antwoord. Het agentschap lijkt ondertussen niet van zin om de poll naast zich neer te leggen.

De rivaliteit tussen Darmstadts 98 en Frankfurt is niet van de poes. Beide ploegen strijden dit jaar voor het behoud in de Bundesliga. Bij een derby tussen de rivalen enkele weken geleden werden maar liefst 530 mensen aangehouden, terwijl fans van Eintracht Frankfurt niet eens op de wedstrijd aanwezig mochten zijn. De Frankfurtse fans werden geweerd nadat ze tijdens de vorige wedstrijd vlaggen en sjaals van Darmstadt verbrandden.