Belgomart legt enkel 100% Belgische producten in de rekken

Volgende week dinsdag opent de eerste winkel van Belgomarkt zijn deuren in de Brusselse Matongéwijk. Zoals de naam al doet vermoeden, biedt de supermarkt exclusief Belgische producten aan die geen bewaarmiddelen of chemische bestanddelen bevatten.
door
Mare
Leestijd 2 min.

De supermarkt heeft een totale oppervlakte van 435 vierkante meter en zal vooral focussen op verse producten zoals groente, fruit, vlees en fijne vleeswaren, kazen, vis en brood. Daarnaast zullen er ook limonades, sappen, jam, smeerpasta, chocolade, honing, sauzen, en koffie te vinden zijn. In de non-foodafdeling zal de focus liggen op cosmetica en huishoudelijke producten.

Focus op bio

Het hele gamma is 100% Belgisch en wordt via de korte keten aan de man gebracht. Door alle tussenhandelaars uit te schakelen slaagt de coöperatieve winkel erin om duurzame producten tegen een scherpe prijs in de rekken te leggen. Zo'n 60% van al het koopwaar is immers van biologische oorsprong en alle bewaarmiddelen en chemische bestanddelen die gebruikt worden om het uitzicht van de producten op te smukken worden zorgvuldig vermeden.

Lokale streekspecialiteiten

Voor de levering van de producten wordt er samengewerkt met lokale, kleine handelaars die gespecialiseerd zijn in streekproducten. Zo komt de mozzarella uit de Ardennen, de pasta uit de Oostkantons, de cuberdons uit Luik en het Stoemelings-bier uit een Brusselse brouwerij. Momenteel zijn er zal 600 producten te koop, die geleverd worden door 90 Belgische leveranciers. Tegen eind juni hoopt de supermarkt dat aanbod uit te breiden tot 800 producten, afkomstig van 100 leveranciers.

De winkel, die gevestigd is in de Dublinstraat in Elsene is open van dinsdag tot zondag van 9 tot 19 uur