Rode Duivels krijgen eigen app

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft een app ontwikkeld voor de Rode Duivels. "We zullen exclusieve content tijdelijk beschikbaar maken", stelt communicatiedirecteur Bob Madou. De gratis applicatie 'Belgian Red Devils powered by Proximus' wordt vandaag om 12u gelanceerd. "Sinds 2012 communiceren we online over de Rode Duivels. Op Facebook en Twitter zijn we te gast. Zij verdienen eraan, wij niet. Vandaag hebben we voor het eerst ons eigen online communicatiekanaal", aldus Madou. "Dit is onze auto. Als wij morgen leren zetels willen en een partner wil die betalen, dan kan dat."

In de eerste plaats is de app informatief. Zo worden tweets, informatie vanop de website en filmpjes op het YouTube-kanaal gebundeld. De kalender met wedstrijden en trainingen van de Rode Duivels wordt er up-to-date gehouden en kan toegevoegd worden aan de eigen agenda. In het Match Center is er tijdens de matchen van de Rode Duivels wedstrijdinformatie terug te vinden. 1895 Fan Guide biedt dan weer in één oogopslag praktische supportersinformatie voor een interland.

"Verder is de app uniek op het vlak van 'fan engagement'. Via Devil Snaps maken we exclusieve content (foto of video) tijdelijk beschikbaar, zoals bijvoorbeeld een foto van het wedstrijdblad. Als je als fan de Rode Duivels echt wil volgen, dan moet je dus deze app hebben."

"We hebben er ongeveer twee en een half jaar over gedaan om met de Best of Belgian Football-app een half miljoen downloads te halen. Dat is ook ons doel met deze app, maar dat hoeven we morgen niet te bereiken", vervolgt Madou. "De commerciële waarde van de app wordt uiteraard bepaald door het aantal gebruikers. Op het WK in Brazilië hebben we gemerkt dat de interesse in onze communicatie vertienvoudigt op de eindronde van een belangrijk toernooi."

De app is beschikbaar in het Nederlands, Frans en Engels en werd ontwikkeld door het softwarebedrijf EASI. De applicatie kan gedownload worden op http://app.belgianreddevils.be en is beschikbaar op Android en iOS.

bron: Belga