Ook Vlaams Parlement hangt op 17 mei regenboogvlag

door
Belga
Leestijd 1 min.

Op initiatief van Vlaams parlementslid Piet De Bruyn (N-VA) zal het Vlaams Parlement op 17 mei de regenboogvlag uithangen. Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans en het Uitgebreid Bureau steunen het voorstel van De Bruyn daarover. 17 mei is de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie (IDAHOT). In Vlaanderen ijvert holebi- en transgenderkoepel çavaria al vele jaren om zoveel mogelijk publieke gebouwen die dag met een regenboogvlag te tooien.

Vorig jaar steunde Liesbeth Homans als Vlaams minister voor Gelijke Kansen deze actie al door ook aan de Vlaamse overheidsgebouwen de regenboogvlag te laten uithangen. Dit jaar sluit het Vlaams Parlement zich daar bij aan. "Samen met meer dan 300 Vlaamse gemeenten en steden die hun steun verlenen aan deze actie, geeft het Vlaams Parlement hiermee een krachtig signaal", aldus De Bruyn. Het N-VA-parlementslid is tevreden dat ook het Vlaamse halfrond deelneemt aan de actie.

De Bruyn: "Door op 17 mei ook aan het Vlaams Parlement de regenboogvlag te hangen, geven we uitdrukking aan onze overtuiging dat elke vorm van discriminatie of uitsluiting op basis van geaardheid onaanvaardbaar is. Maar we geven ook aan elke holebi of transgender die nog in de kast zit de duidelijke boodschap dat het hart van de Vlaamse democratie hen verwelkomt en samen met hen blijft opkomen tegen alle vormen van homofobie en transfobie."

bron: Belga