Hein Vanhaezebrouck stelt supporters gerust: "Ik blijf bij AA Gent"

door
Belga
Leestijd 2 min.

AA Gent-coach Hein Vanhaezebrouck denkt er niet aan de Buffalo's te verlaten. Dat laat hij vanavond duidelijk blijken in een videoboodschap op de clubwebsite. Volgens de Gent-coach zitten hij en het bestuur op dezelfde lijn. "Ik weet dat ik volgend jaar trainer bij AA Gent blijf. Dat staat allang vast, wat er ook gebeurt en wat men ook moge vertellen", aldus Vanhaezebrouck, die twee weken geleden al ontkende contact met Anderlecht gehad te hebben. "We weten dat we volgend jaar voor een uitdaging staan. We zullen opnieuw moeten investeren in de ploeg, want we willen bovenin blijven meedraaien."

"Ik ben niet de man die ruzie maakt om te kunnen vertrekken. Zo zit ik niet in elkaar. Nu en dan maak ik een opmerking, omdat ik een winnaar ben. Ik hop niet van de ene job naar de andere. Als ik begin aan een project, wil ik dat uitwerken."

Vanhaezebrouck genoot naar eigen zeggen interesse van clubs uit topcompetities. "Ik denk dat heel veel trainers onmiddellijk zouden springen. Maar ik heb geleerd om dat toch stap per stap te bekijken en om vooral niet te vertrekken vooraleer je een bepaald project hebt afgewerkt. Als ik bij AA Gent vertrek, wil ik dat alles in orde is. Wie mij opvolgt, moet gewoon kunnen overnemen. Ik voel dat we nog niet klaar zijn. Voor mij is het verhaal over als ik voel dat de ambitie van de club niet meer strookt met mijn ambitie. Voor mij is dat zeker nog niet het geval", besluit de Gentse T1.

bron: Belga