Danny Welbeck is negen maanden out na knieoperatie

door
Belga
Leestijd 1 min.

Engeland kan op het komende EK in Frankrijk niet op Danny Welbeck rekenen. Hij blesseerde zich afgelopen zondag in de wedstrijd tegen Manchester City (2-2) aan de rechterknie en ging intussen onder het mes. Zijn club Arsenal houdt er rekening mee dat de aanvaller negen maanden buiten strijd is. Dat melden de 'Gunners' vanmiddag op hun website. "Specialisten besloten dat een operatie nodig was nadat scans en tests aanmerkelijke schade aan het kraakbeen hadden aangetoond", zo staat te lezen op de clubwebsite. De 25-jarige Welbeck had pas in februari zijn rentree gemaakt, nadat hij sinds mei vorig jaar out was met een blessure aan zijn linkerknie.

Welbeck werd verwacht in de EK-selectie van de Engelse bondscoach Roy Hodgson, ook al beschikken de 'Three Lions' voorin over Wayne Rooney, Harry Kane en Jamie Vardy. Sinds maart 2011 scoorde de voormalige spits van Manchester United 14 keer in 34 interlands, al droeg hij wegens blessureperikelen voor het laatst het Engelse shirt op 27 maart 2015 tegen Litouwen. Voor Arsenal maakte hij sinds zijn comeback in februari vijf doelpunten in 16 wedstrijden.

Engeland, dat ook Arsenal-winger Alex Oxlade-Chamberlain geblesseerd zag afhaken, speelt op EURO2016 in groep B tegen Rusland (11 juni), Wales (16 juni) en Slovakije (20 juni).

bron: Belga