België speelt gelijk tegen Portugal en bereikt kwartfinales

door
Belga
Leestijd 1 min.

België heeft zich vanmiddag op het EK voetbal voor spelers onder zeventien jaar in Azerbeidjzan verzekerd van een ticket voor de kwartfinales. De jonge Rode Duivels speelden in hun derde en laatste groepswedstrijd in het Dalga Stadium in Bakoe 0-0 gelijk tegen Portugal en eindigen als tweede in poule A. De selectie van coach Thierry Siquet was zijn toernooi begonnen met een 2-0 zege tegen Schotland en zondag deelden de Belgen de punten met gastland Azerbeidzjan (1-1). Woensdag streden ze met Portugal om de groepszege, na een gelijkopgaande partij bleef de beginscore op het scorebord.

De eerste twee landen van elke groep stoten door naar de kwartfinales (14 en 15 mei) en dat zijn Portugal (7 ptn) en België (5). Dan volgen Azerbeidjzan (4) en Schotland (0). De opponent van de Belgen bij de laatste acht is nog niet bekend, dat wordt de groepswinnaar uit poule B (Oostenrijk of Duitsland). Nadien volgt een eventuele halve finale op 18 mei en de finale op 21 mei.

Aan het EK van dit jaar is, in tegenstelling tot het EK vorig jaar in Bulgarije, geen WK-kwalificatie verbonden. De generatie-1998 bereikte vorig seizoen op het EK in Bulgarije de halve finales, ditmaal is het aan de jongens geboren in 1999 om zich met de Europese top te meten.

België speelde met: Svilar (GK), Bornauw, Vanheusden (cap), Peeters, Delcroix, Foulon, Openda (74. Verlinden), Emmers (65. Corryn), Antonucci, Bongiovanni en Boonen (80.+4 Verstraete)

bron: Belga