Belgen in het buitenland - Hazard en Benteke zorgen voor puntendeling in Liverpool-Chelsea

door
Belga
Leestijd 2 min.

Liverpool en Chelsea hebben woensdag in een inhaalwedstrijd in de Premier League 1-1 gelijkgespeeld op het veld van Liverpool. Eden Hazard opende na 32 minuten de score op Anfield. Na een schitterende solo wist hij collega-Rode Duivel Simon Mignolet met een plaatsbal te kloppen in de verste hoek. Chelsea leek af te stevenen op een zege, totdat invaller Christian Benteke diep in de toegevoegde tijd alsnog de gelijkmaker tegen de netten kopte. Voor de 25-jarige Hazard was het na zijn terugkeer uit blessure al het vierde doelpunt in evenveel wedstrijden. Tegen Bournemouth vond hij twee keer de weg naar de netten, tegen Tottenham één keer. Enkel vorig weekend tegen Sunderland kon hij niet scoren. Hazard lijkt dus klaar te zijn voor het EK, dat over minder dan een maand van start gaat in Frankrijk.

Bij Chelsea stond de jarige Thibaut Courtois niet tussen de palen, de doelman moest in laatste instantie wegens ziekte forfait geven. Bij Liverpool mocht Christian Benteke een kwartier voor affluiten invallen. Big Ben zorgde voor de gelijkmaker met zijn 51e Premier League-doelpunt in 117 wedstrijden.

In de stand veranderde er niets voor beide ploegen. Chelsea blijft met 37 wedstrijden op de teller op de negende plaats met 49 punten, dat zijn er tien minder dan Liverpool.

Everton, dat niets meer te winnen of te verliezen heeft, ging met Romelu Lukaku en Kevin Mirallas de hele wedstrijd in de basis met zware 3-0 cijfers onderuit bij Sunderland, dat zo met nog één speeldag voor de boeg aan de degradatie wist te ontsnappen. Slecht nieuws voor het Newcastle United van Aleksandar Mitrovic en Chancel Mbemba (beiden ex-Anderlecht), dat degradeert naar The Championship. Ook het Norwich City van Vadis Odjidja en Dieumerci Mbokani (ex-Anderlecht en -Standard) speelt volgend seizoen in de tweede afdeling. Norwich won woensdag nog wel een inhaalwedstrijd met 4-2 van Watford, maar dat volstond dus niet. Mbokani was daarin goed voor twee doelpunten, Odjidja mocht in het slot invallen. Aston Villa was al langer zeker van degradatie naar The Championship.

bron: Belga