Pizzaverslaving houdt man in leven

Een dieet dat nagenoeg uit pizza bestaat kan je bezwaarlijk gezond noemen, maar de voedingsgewoonte heeft wel het leven gered van een Amerikaan uit Oregon.
door
Kevin
Leestijd 2 min.

Kirk Alexander is waarschijnlijk één van de trouwste klanten bij de lokale Domino's. Sinds 2009 bestelt de 48-jarige Amerikaan er bijna dagelijks een pizza, met af en toe een dagje zonder zijn favoriete maaltijd. De medewerker en koeriers van het restaurant zijn zo gewend aan zijn regelmatige bestellingen, dat ze een beetje ongerust begonnen worden toen ze plots niets meer hoorden van de man.

"We zagen in het systeem dat zijn laatste bestelling al elf dagen geleden was. We wisten dat er iets niet klopte, dat was zeer ongebruikelijk", getuigt manager Sarah Fuller aan de regionale zender KOIN6. Fuller stuurde een koerier naar Alexander om te kijken of alles in orde was.

De pizzakoerier zag dat de lichten brandden en de tv ingeschakeld was, maar niemand kwam naar de deur toen hij aanbelde en de telefoon werd ook niet beantwoord. De plichtbewuste leverancier trommelde de ordediensten op, die Alexander op grond de aantroffen. De man had een beroerte gehad, maar het is niet duidelijk hoe lang hij er heeft gelegen. Ondertussen is hij opgenomen in het ziekenhuis.

Fuller heeft de onfortuinlijke pizzaliefhebber zelfs bezocht in het ziekenhuis. "Kirk is een belangrijke klant, die ook deel uitmaakt van onze familie bij Domino's. Hij bestelt om de haverklap, dus we kennen hem. Ik denk dat we gewoon onze job deden toen we bij hem langs gingen. We voelden dat  we iets moesten doen", besluit de manager bij KOIN6.