Efteling is beste pretpark van de Lage Landen

Het Nederlandse pretpark de Efteling is op de Diamond ThemePark Awards verkozen tot beste pretpark van de Lage Landen. Walibi Belgium kreeg de prijs voor beste Belgische attractiepark. De zesde editie van de prijsuitreiking vond plaats op het terrein van Walibi Holland.

De verkiezingen zijn een soort jaarlijkse Oscars voor pret- en dierenparken in België en Nederland, en worden georganiseerd door Parkworld.be, Zoo.be en Pretparkbeest.be. Maar liefst 44.000 pretparkfanaten brachten hun stem uit in verschillende categorieën.

Met kop en schouders boven de rest

De Efteling was met tien prijzen de grote winnaar van de wedstrijd. Baron 1989, de nieuwste rollercoaster van het pretpark, kreeg de prijs voor beste achtbaan en beste nieuwkomer in de Europese pretparkwereld. Droomvlucht was de winnaar in de categorie beste attractie die geen achtbaan is. De Efteling, gelegen in het Nederlandse Kaatsheuvel, kreeg ook awards voor beste parkrestaurant en beste website, sociale media en apps.

Ook Belgische winnaars

Walibi Belgium werd buiten beste Belgische pretpark ook verkozen tot beste thrill park en beste pretpark met Halloween.

Paira Daiza en Plopsaland sleepten elk zes prijzen in de wacht. Het Waalse dierenpark is het beste dierenpark van België en Nederland. Zijn tijgertempel kreeg de prijs voor mooiste dierenverblijf. De Antwerpse Zoo was dan weer het decor voor de mooiste geboorte. In november werd Qira er geboren, een vrouwelijke okapi.

Europapark in Duitsland is het beste themapark van Europa. De Black Mamba in Phantasialand, ook in Duitsland, mag zich een jaar de beste rollercoaster noemen. Tower of Terror in Disneyland Parijs is de mooiste Europese attractie.


Video vtmnieuws

Foto Pixabay