Rusland wil vliegverkeer met Egypte herstellen

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Russische president Vladimir Poetin en zijn Egyptische ambtsgenoot Abdul Fattah al-Sisi willen het luchtverkeer tussen beide landen herstellen. Dat maakt het Kremlin zopas bekend.

Poetin en al-Sisi kwamen volgens het Kremlin in een kort telefoongesprek overeen dat er wel eerst bijkomende veiligheidsmaatregelen moeten komen op de Egytische luchthavens vooraleer het luchtverkeer kan worden hernomen.

Eind vorig jaar schortte Rusland alle vliegverkeer met Egypte op, na een bomaanslag op een Russisch passagiersvliegtuig dat boven de Sinaïwoestijn vloog. Alle 224 inzittenden, overwegend Russen, kwamen daarbij om het leven. Het toestel was vanuit de Egyptische badplaats Sharm el-Sheikh onderweg naar het Russische Sint-Petersburg.

De aanslag werd opgeëist door terreurorganisatie Islamitische Staat (IS), en was een wraakactie voor de Russische luchtaanvallen tegen IS in Syrië.

In maart had de Russische viceminister van Buitenlandse Zaken Mikhail Bogdanov al verklaard dat hij hoopte op een herstel van het vliegverkeer voor de zomervakantie, op voorwaarde dat de veiligheidsmaatregelen in Egypte werden opgetrokken.

Bron: Belga