Open Vld: "We moeten negatief reisadvies voor ons land trachten weg te krijgen"

door
Belga
Leestijd 1 min.

"We moeten er alles aan doen om het negatief reisadvies dat sommige landen tegen België hebben ingesteld weg te krijgen. Door bepaalde bezoeken aan bepaalde mensen moet dat toch kunnen." Dat zei Marnic De Meulemeester (Open Vld) in een debat in het Vlaams parlement over de nasleep van de aanslagen. Verschillende landen houden nog steeds vast aan een negatief reisadvies voor België, na de aanslagen van 22 maart. Minister van Toerisme Ben Weyts liet dinsdagochtend al weten dat het charmeoffensief van Vlaanderen zich niet op die landen zal richten. Het gaat onder meer om Japan en Australië.

"Ik denk dat we al het mogelijke moeten doen om dat in de andere richting te bewegen", aldus Demeulemeester. "Daar zijn een aantal middelen voor. Onze regering kan contacten leggen en een bezoek brengen aan de betrokken landen om de toestand weer te normaliseren. We kunnen de zaken in een ander daglicht stellen en tonen dat het hier niet onveilig is. Mogelijk kan dat ook via de ambassades of via de Vlaamse vertegenwoordigingen."

Naast Australië en Japan plaatsen ook onder meer China, Denemarken, Noorwegen, Spanje en de Verenigde Staten voorbehoud bij een reis naar ons land.

bron: Belga