Nederlandse wielrenner Gijs Verdick (21) is overleden

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Nederlandse wielrenner Gijs Verdick is overleden. Zijn ploeg Jo Piels maakte vanmorgen bekend dat de 21-jarige renner, die vorige week twee hartstilstanden kreeg, gisteren overleed in het ziekenhuis in Zwolle. Verdick werd vorige week in de nacht van maandag op dinsdag getroffen door een eerste hartaanval in Polen, waar hij met zijn team deelnam aan de Carpathian Couriers Race. In het ziekenhuis kreeg hij een tweede hartaanval. Sindsdien lag hij in een kunstmatige coma, zondag werd hij vanuit Polen overgebracht naar het Isala ziekenhuis in Zwolle. Daar overleed hij.

De jonge renner kwam uit voor Cyclingteam Jo Piels, een ploeg die uitkomt op het continentale niveau. De ploeg trok zich direct terug uit de koers en is enorm geraakt door het verlies van hun coureur.

"Gijs was een fijne jongen om mee naar de koers te gaan en wij zullen hem enorm gaan missen. Ons medeleven gaat uit naar de familie, wij wensen jullie veel kracht en sterkte toe bij het verwerken van dit grote verlies", luidt het op de teamwebsite.

Het peloton verloor eind maart met Daan Myngheer en Antoine Demoitié al twee jonge Belgen. Myngheer stierf na een hartfalen in het Internationaal Wegcriterium, Demoitié liet het leven na een aanrijding door een motor in Gent-Wevelgem.

bron: Belga