Greg Van Avermaet maakt comeback in Ronde van Californië

door
Belga
Leestijd 1 min.

Greg Van Avermaet is opgenomen in de selectie van BMC voor de Ronde van Californië (VSt/2.BC). Het wordt zijn terugkeer in competitie nadat Van Avermaet tijdens de Ronde van Vlaanderen zijn sleutelbeen brak. "Het is een lange weg geweest om weer fit te geraken sinds ik begin april mijn sleutelbeen brak. De Ronde van Californië vormt het ideale decor om mijn wedstrijdvorm opnieuw op te bouwen. Nu gaat het niet zozeer om een resultaat halen maar wel om wedstrijdgevoel in de benen te krijgen. Ik kijk er echt naar uit weer met mijn ploeggenoten te racen!", zegt Van Avermaet, die tijdens de Ronde van Californië (op 17 mei) zijn 31e verjaardag viert.

De Oost-Vlaming won in het begin van het seizoen de Omloop Het Nieuwsblad en een rit en de eindstand in Tirreno-Adriatico. Tijdens de Ronde van Vlaanderen op 3 april kwam hij op ruim 100 km van de finish ten val samen met enkele ploegmaats. Hij brak zijn sleutelbeen en moest daardoor een kruis maken over de voorjaarsklassiekers.

De rest van de BMC-selectie voor de Ronde van Californië bestaat uit de Amerikanen Brent Bookwalter en Taylor Phinney, de Zwitsers Michael Schär en Danilo Wyss, de Australiër Rohan Dennis, de Luxemburger Jempy Drucker en de Spanjaard Samuel Sanchez.

De Ronde van Californië vindt plaats van 15 tot 22 mei.

bron: Belga