Defour komt dit seizoen niet meer in actie, bevestigt Anderlecht

door
Belga
Leestijd 1 min.

Steven Defour heeft afgelopen weekend in de competitiewedstrijd tegen KV Oostende een scheur in de hamstrings opgelopen. De middenvelder van RSC Anderlecht mist daardoor de ontknoping in de titelstrijd, zo bevestigt de Belgische recordkampioen vanmiddag op de teamwebsite. Defour moest zondagnamiddag in de thuismatch tegen Oostende (2-1) in de 64e minuut naar de kant met een blessure. "Na onderzoek blijkt dat de middenvelder een scheur heeft in de hamstrings. Defour mist hierdoor de laatste drie wedstrijden van het seizoen", laat Anderlecht weten.

Paars-wit mist zijn patron dus in het slot van de competitie, te beginnen met de topper zondagnamiddag (15 mei) op het veld van Club Brugge. Als Anderlecht in Jan Breydel verliest, is Club kampioen.

Anderlecht speelt in play-off 1 ook nog op het veld van KRC Genk (op 19 mei) en thuis tegen Zulte Waregem (22 mei). De troepen van coach van Hasi staan voorlopig tweede, met 6 punten voorsprong op nummer 3 KAA Gent.

Steven Defour moet door de blessure tevens een kruis maken over het EK in Frankrijk, al was het sowieso niet zeker dat Marc Wilmots de voormalige Gouden Schoen zou opnemen in zijn selectie.

bron: Belga