Spotify lanceert eigen videoplatform

Muziekstreamingdienst Spotify gaat een eigen videoplatform lanceren, waarop onder andere gratis muziekdocumentaires worden aangeboden. Aanvankelijk zullen deze aflevering van elk vijftien minuten alleen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Zweden beschikbaar zijn.
door
Tom Kostermans
Leestijd 2 min.

“Onze focus blijft op muziek gericht, maar de fans willen meer van ons. We moeten een tweede activiteit vinden en ik denk dat video de juiste keuze is. Op die manier maken we aan de gebruikers duidelijk dat Spotify meer is dan alleen maar afspeellijsten”, zegt Tom Calderone van Spotify aan Bloomberg.

‘Landmark' is de naam van de twaalfdelige serie die belangrijke momenten uit de muziekgeschiedenis zal uitlichten. The Beach Boys en Metallica zijn enkele namen die de revue zullen passeren.

Russell Simmons, mede-oprichter van Def Jam, gaat ‘Rush Hour' maken, waarbij twee hiphopartiesten naar een plaats worden gebracht, waar ze voor een publiek een unieke samenwerking ten berde brengen.

Acteur Tim Robbins gaat dan weer een reeks in mockumentary-style maken.

Radiohead

De streamingdienst zegt verder dat ze ook zo snel mogelijk ‘A Moon Shaped Pool', het nieuwe album van Radiohead, wil aanbieden. Het negende album van de Britse band is sinds zondag te beluisteren op iTunes en Tidal. Volgens Pitchfork was de plaat ook even beschikbaar via Google Play, maar werd het ondertussen verwijderd.

Thom Yorke, zanger van Radiohead, kwam in 2013 in het nieuws door Spotify te beschrijven als “de laatste hopeloze scheet van een lijk”. In hetzelfde jaar besliste de zanger en Radiohead-producer Nigel Godrich om de muziek van de band te verwijderen van de Zweedse muziekstreamingdienst.

Foto Pixabay