Hond van jongen met spierziekte mag mee in fotojaarboek

In het Amerikaanse Louisiana heeft de Good Hope Middle School een hond opgenomen in zijn fotojaarboek. Dat is een eer die normaal alleen leerlingen te beurt valt. Het teefje begeleidt haar baasje, die aan de spierziekte van Duchenne lijdt, al vier jaar.
door
Tom Kostermans
Leestijd 1 min.

De 14-jarige Seph Ware en zijn hond Presley zijn al jaren een onafscheidelijk duo. Het zijn zelfs zo'n maatjes dat de hond elke dag mee naar school komt om zijn baasje vlot door de dag te laten komen. "Presley helpt onze zoon iedere dag opnieuw met de dagdagelijkse activiteiten. Ze wijkt nauwelijks van zijn zijde. Die hond is een geschenk uit de hemel”, vertelt Seph's vader aan de nieuwswebsite Today.

Die toewijding is ook de schooldirectie niet ontgaan en het teefje mocht zelfs mee in het fotojaarboek. Het was echter snel duidelijk dat Presley weinig ervaring had met fotosessies. Volgens de moeder van Seph duurde het wel tien minuten vooraleer het beestje in de lens keek.

De jonge student kreeg op 3-jarige leeftijd te horen dat hij aan de spierziekte van Duchenne lijdt, waardoor het spierweefsel wordt aangetast met een verminderde spierkracht tot gevolg. Vele kinderen met de ziekte belanden in hun tienerjaren in een rolstoel.

Foto Twitter / Today