Zonder angst van online naar offline

Van online flirten de stap zetten naar offline daten hoe doe je dat zonder nachtmerries? Het antwoord is: met een portie goede moed, een beetje geluk en... een aangepast voorstel voor een date!
door
Kevin
Leestijd 2 min.

Vragen of de persoon met wie je al een tijdje aan het chatten bent jou in het echte leven wil ontmoeten, kan lastig zijn. Misschien ben je niet helemaal zeker van jezelf. Misschien heb je net een slechte ervaring achter de rug. Of misschien ben je gewoon bang om teleurgesteld te worden. De oplossing? Haal de druk eraf met een voorstel op maat van je angst. Hier zijn drie veel voorkomende angsten en hun oplossing!

  • Ik weet niet wat ik moet zeggen
  • Doe een zotte activiteit! Stel een rondje paintball, lasertag of karting voor. Met zo'n activiteit kan je zelf kiezen hoeveel tijd je doorbrengt met je date. Valt het dik tegen, dan heb je iets omhanden en hoef je niet te veel moeite te doen om een praatje aan de gang te houden. Valt alles super goed mee, dan heb je gespreksstof genoeg.

  • Ik weet niet wie er gaat betalen
  • Kies een gratis activiteit! Ga samen de honden uitlaten, wandelen op de dijk, of naar een stadsfestival. Je hoeft niet rond de rekening te dansen en kan je concentreren op wat echt belangrijk is: je date leren kennen!

  • Ik weet niet of ik al wil kussen
  • Kies een inspannende bezigheid! Ga samen squash spelen, een flinke toer mountainbiken of naar de indoor ski. Als je helemaal bezweet bent, is het logisch dat je elkaar liever niet aanraakt. Maar word je helemaal gek van elkaars geur? Biologisch gezien is dat het teken dat jullie voor elkaar zijn gemaakt, dus je kan er zeker van zijn dat de vervolgdate anders zal aflopen...

    Er zijn maar weinig mensen die zonder zenuwen op een eerste date gaan, en dat is goed! Want als je er niet zenuwachtig van werd, zou het allemaal niet veel betekenen. En je wil toch niet op date met iemand die je hart niet sneller doet slaan? Meer advies vind je op www.rendezvous.be