Wielerwereld is Wouter Weylandt nog niet vergeten

door
Belga
Leestijd 1 min.

Vandaag 9 mei is het precies vijf jaar geleden dat Wouter Weylandt verongelukte in de Ronde van Italië. De Oost-Vlaming, 26, maakte tijdens de derde etappe een dodelijke val in de afdaling van de Passo del Bocco. Sindsdien wordt het rugnummer 108 niet meer uitgereikt in de Giro. Verschillende renners, ploegleiders en volgers staan maandag stil bij de trieste verjaardag en gedenken Weylandt in een boodschap via Twitter. "Voor altijd in ons hart ... zelfs na vijf jaar #WW108 #giro", tweet Fabian Cancellara, die in 2011 een ploegmaat was van Weylandt. Sven Nys plaatst een foto van een lachende Weylandt met de boodschap "Even een moment van stilte en denken aan Wouter!". Dezelfde foto bij Maarten Wynants, die stelt "Voor altijd in mijn hart#WWspecial."

"5 jaar. Nog altijd geen woorden. Ik denk aan Ann-Sophie, Nele, Eric, Elke,... Fijne mensen, zwaar getroffen", schrijft Sporza-commentator Karl Vannieuwkerke. "Ciao Wouter", tweet Quick.Step-woordvoerder Alessandro Tegner. Ploegleider Dirk Demol schrijft: "Al vijf jaar.. We vergeten je nooit Wouter. Je blijft bij ons." Ook Kevin Hulsmans herdenkt zijn ex-teamgenoot. "Dag op dag 5 jaar geleden.#SempreConNoi#WWW108#RIP Wouter Weylandt."

Het laatste woord is voor Elke Weylandt, zus van Wouter en woordvoerder bij Trek-Segrafredo. "Ook na 5 jaar blijft het onwezenlijk. Ik mis je, broerke, mijn held."

bron: Belga