Sarah Palin wil Paul Ryan uit zetel wippen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Sarah Palin, de vroegere kandidate voor het Amerikaanse vicepresidentschap, heeft op nieuwszender CNN aangekondigd dat zij bij de voorverkiezingen voor het Congres in de staat Wisconsin de tegenstander van Republikeins voorzitter Paul Ryan van het Huis van Afgevaardigden zal steunen. Vorige week heeft Ryan gezegd dat hij nog niet bereid was Donald Trump te steunen als vermoedelijke genomineerde van de Grand Old Party (GOP). Palin, de vroegere gouverneur van Alaska, deed dit wel al in januari. Palin, die in 2008 de running mate was van Republikeins presidentskandidaat John McCain, noemde de politieke loopbaan van Ryan "als er geen mirakel gebeurt voorbij omdat hij (door zijn aankondiging) de wil van het volk met voeten heeft getreden. En als leider van de GOP en de Conventie, moet hij zeker neutraal blijven. Dat hij nu al voor de dag komt met (...) wie hij niet zal steunen was geen verstandige beslissing van hem", aldus Palin. Zij speculeerde dat Ryans uitspraak voortkwam uit een verlangen om in 2020 zelf een gooi te doen naar het Witte Huis.

De tegenstander van Ryan bij de Congresvoorverkiezingen in Wisconsin is Paul Nehlen, die kort na de uitspraak van de parlementsvoorzitter vorige week zelf Trump steun betuigde.

Palin zei dat Ryan dra dreigt "geCantored" te worden. Zij doelde hiermee op de vroegere Republikeinse fractievoorzitter in het Huis Eric Cantor die in 2014 bij voorverkiezingen in de staat Virginia verrassend de duimen moest leggen voor uitdager Dave Brat.

bron: Belga