Protocolakkoord ook verworpen in gevangenissen Vorst en Jamioulx

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het protocolakkoord tussen minister van Justitie Koen Geens en de gevangenisvakbonden, is ook in de gevangenissen van Vorst en Jamioulx verworpen. Dat hebben de vakbonden meegedeeld. In Vorst hebben zowat zeventig gevangenismedewerkers zich op een algemene vergadering uitgesproken over de het protocolakkoord dat de vakbonden en minister van Justitie Koen Geens vrijdagavond hadden gesloten. De cipiers hebben het voorstel unaniem verworpen, zegt Olivier Masset van de socialistische vakbond.

Ook in de gevangenis van Jamioulx (Henegouwen) hebben de zowat vijftig aanwezige cipiers eensgezind beslist om de tekst te verwerpen, zo is daar eveneens door de vakbonden meegedeeld.

Het voorbije weekend was tijdens personeelsvergaderingen in de Waalse en Brusselse gevangenissen al duidelijk geworden dat het gevangenispersoneel zich massaal tegen het protocolakkoord kant. Onder meer in Marche-en-Famenne, Andenne, Leuze-en-Hainaut, Namen, Vorst, Doornik, Bergen, Lantin en Saint-Hubert verwierp het personeel al de voorstellen van Geens.

Het protocolakkoord voorzag onder meer in 405 nieuwe aanwervingen dit jaar, of 55 meer dan in het eerder verworpen voorstel. Honderd daarvan waren al beslist in het kader van de strijd tegen terreur. De vakbondstop wilde het voorstel verdedigen bij de achterban, maar dat heeft dus geen zoden aan de dijk gezet.

bron: Belga