Nieuwe regeling voor kiss-and-ridezones op luchthaven Zaventem

door
Belga
Leestijd 1 min.

De luchthaven van Zaventem stelt sinds vandaag drie parkings ter beschikking om passagiers af te zetten of op te halen. Dat maken Brussels Airport en parkingbeheerder Interparking bekend. De kiss-and-ridezone voor de vertrekhal, waar passagiers normaal kunnen worden afgezet en opgehaald, is afgesloten sinds de aanslagen op de luchthaven van 22 maart. "Met het beschikbaar stellen van de parkings willen we het de mensen zo gemakkelijk mogelijk maken: zo weten ze meteen waar ze moeten zijn om passagiers af te zetten of op te halen", zegt woordvoerster Anke Fransen van Brussels Airport.

Na de aanslagen van 22 maart konden mensen al passagiers afzetten of ophalen op twee parkings. Dat worden er nu dus drie: "Er reizen weer meer passagiers vanop Zaventem, en naar de zomer toe verwachten we een nog grotere toestroom. Dan zijn twee parkings niet voldoende", aldus nog Fransen.

Concreet gaat het om de drie parkings die het dichtst bij de terminal gelegen zijn (P1 Front, P2 Economy en P3 Holiday). De eerste vijftien minuten parkeren zijn er gratis, vanaf dan wordt er met een tarief van 2 euro per halfuur gerekend.

Of en wanneer de kiss-and-ridezone voor de vertrekhal weer geopend wordt, is nog niet beslist.

bron: Belga