Goffin blijft dertiende op ATP-ranking, Federer wordt tweede

door
Belga
Leestijd 1 min.

David Goffin behoudt de dertiende positie op de wereldranglijst in het mannentennis. De Luikenaar moest afgelopen week snel inpakken op het graveltoernooi van Madrid na verlies in de eerste ronde tegen de Fransman Lucas Pouille. Op het toernooi van Rome, ook een Masters 1.000 op rode baksteen, krijgt Belgiës nummer 1 de kans zich te herpakken. Hij plaatste zich zondag alvast voor de tweede ronde na winst tegen de Argentijn Leonardo Mayer.

Steve Darcis blijft op plaats 177 de tweede Belg, gevolgd door Ruben Bemelmans (187, -1), Kimmer Coppejans (192, +1) en Arthur De Greef (196, +2).

Helemaal bovenaan de ranking verstevigde Novak Djokovic zijn leidersplaats door zondag voor de tweede keer in zijn carrière de titel in Madrid te pakken. De Serviër versloeg in de finale de Schotse titelverdediger Andy Murray. Die verliest daardoor punten en wordt als nummer 2 in het ATP-klassement voorbijgestoken door Roger Federer, hoewel de Zwitser zelf al een tijdje in de lappenmand ligt.

Djokovic totaliseert 16.550 punten, meer dan het dubbele van Federer en Murray, die allebei 7.525 punten achter hun naam hebben. De Zwitser Stan Wawrinka blijft vierde (6.380 ptn) voor de Spanjaard Rafael Nadal (5.675 ptn). De rest van de top tien wijzigt niet.

bron: Belga