Cipiers Sint-Gillis stemmen eveneens tegen protocolakkoord

door
Belga
Leestijd 1 min.

De medewerkers van de gevangenis van Sint-Gillis hebben unaniem tegen het protocolakkoord gestemd dat minister van Justitie Koen Geens (CD&V) had voorgesteld. Dat heeft de vakbond bekendgemaakt. Het voorstel van de minister werd door zowat tweehonderd cipiers verworpen. Het personeel besliste tijdens de algemene vergadering om de staking, die nu al bijna twee weken duurt, voort te zetten, zegt vakbondsafgevaardigde Helmut Van Hoorne (ACV).

Het protocolakkoord voorzag onder meer in 405 nieuwe aanwervingen dit jaar, of 55 meer dan in het eerder verworpen voorstel. Honderd daarvan waren al beslist in het kader van de strijd tegen terreur.

De vakbondstop wilde het voorstel verdedigen bij de achterban, maar dat heeft geen zoden aan de dijk gezet. Het voorbije weekend was tijdens personeelsvergaderingen in de Waalse en Brusselse gevangenissen al duidelijk geworden dat het gevangenispersoneel zich massaal tegen het protocolakkoord kant. Onder meer in Marche-en-Famenne, Andenne, Leuze-en-Hainaut, Namen, Doornik, Bergen, Lantin en Saint-Hubert verwierp het personeel al de voorstellen van Geens. Dat voorbeeld werd maandagvoormiddag nog gevolgd door de werknemers in Vorst en Jamioulx.

bron: Belga