Burgemeester van Doornik "geschokt" door situatie gedetineerden

door
Belga
Leestijd 1 min.

De burgemeester van Doornik Paul-Olivier Delannois zegt "geschokt" te zijn door de situatie van de gedetineerden in de gevangenis van Doornik, die al twee weken getroffen wordt door een staking van de cipiers. Ook in de gevangenis van Nijvel blijft de sfeer gespannen. Delannois begrijpt de actie van de cipiers. "De gemoederen waren gisteren verhit, maar deze ochtend is alles rustig in de gevangenis van Doornik", zei de burgemeester. "Ik heb de kans gehad om een aantal gevangenissen te bezoeken en ik was geschokt door de aanwezigheid van twee tot drie gevangenen in een cel van negen vierkante meter (...) Het is noodzakelijk om te investeren in de gevangenissen."

Delannois zei ook "geschokt" te zijn door de uitspraken van minister van Justitie Koen Geens. "Hij zegt dat het niet door het verhogen van het aantal personeelsleden is dat we het probleem zullen oplossen. Dat is de filosofie van de ontmanteling van de openbare diensten."

Ook de staking van de cipiers in de gevangenis van Nijvel die twee weken geleden begon, duurt voort. Een aantal stakers verzamelde vanmorgen voor de gevangenis. Volgens hen bleef de schade binnenin het gebouw beperkt.

Zestien politieagenten en drie leden van de civiele bescherming waren vanmorgen aanwezig in de instelling, nadat het personeel zondag het protocol voorgesteld door de minister verworpen had.

bron: Belga