Borsthaar is terug in

Mannen met borsthaar zijn terug in. De trend van de gladde torsos, die de afgelopen decennia de plak zwaaide, is vandaag minder nadrukkelijk aanwezig.
door
Tom Kostermans
Leestijd 1 min.

De jaren zestig en zeventig werden gekenmerkt door lang haar en hemden waaronder het borsthaar een prominente rol speelde. “Vandaag doen modeontwerpers steeds meer afstand van de gladde look", vertelt de Amerikaanse trendwatcher Tim Bess in The New York Times. "Maar je moet borsthaar wel goed onderhouden."

Modellenmanager Gabriel Santos-Rocha is alvast overtuigd. "Ik dacht dat borsthaar niet thuishoorde op het perfecte mannenlichaam, maar nu laat ik het gewoon staan. Bovendien is de jeuk van haartjes die teruggroeien verschrikkelijk."

Ook Christopher Oldstone-Moore, auteur van het boek ‘Of beards and Men' en spreker aan de universiteit van Ohio, bevestigt de trend. "De voorbije jaren leidden veel mannen een stedelijk en gedigitaliseerd leven, ten koste van hun mannelijkheid. Er zijn verschillende manieren om die mannelijkheid weer aan te wakkeren. Borsthaar laten groeien is daar een van."

Volgens Tom Speight, eigenaar van Amerikaanse ondergoedmerk 2(x)ist, worden mannenlooks iets ruiger en ongepolijster. De manbun en volle baarden bij hippe vogels zijn daar volgens hem het mooiste bewijs van. Hij zegt dat overdrijven nooit een goed idee is. "Niemand wil op een Neanderthaler lijken", klinkt het.

 

[polldaddy poll="9411516"]

Foto Wikipedia