WK motorcross - GP van Duitsland - Antonio Cairoli domineert, Tim Gajser is de nieuwe WK-leider

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Italiaan Antonio Cairoli (KTM) heeft zondag in Teutschenthal de Grote Prijs motorcross van Duitsland in de MXGP-klasse gewonnen. In de zevende WK-manche eindigde de achtvoudige wereldkampioen voor de Sloveen Tim Gajser (Honda) en de Rus Evgeny Bobryshev (Honda). Gajser neemt de leiding in de WK-stand over van de Fransman Romain Febvre (Yamaha), die slechts vijfde werd. Kevin Strijbos (Suzuki) was de beste Belg op de tiende plaats. Jérémy Van Horebeek werd in de eerste reeks nog zesde, maar moest met schade aan zijn Yamaha opgeven door een zware crash in de tweede reeks. Ook Kevin Fors (Honda) en Jeremy Delince gaven op. Clément Desalle (Kawasaki) gaf forfait.

Cairoli kwam in zowel de eerste als de tweede reeks als eerste over de streep en boekt zo zijn eerste GP-overwinning van het seizoen. In de tweede sessie hield hij Bobryshev en Febvre, die in de eerste reeks na een crash pas als tiende finishte, af. Gajser kwam ten val, maar schoof alsnog op naar de vierde plaats.

In de totaalstand van de GP in Duitsland eindigt Cairoli (50 punten) voor Gajser (40), Bobryshev (35), Max Nagl (35) en Febvre (31), die de WK-leiding in de MXGP-klasse aan Gajser moet afstaan. De Sloveen heeft in de WK-stand met 299 punten acht punten voorsprong op Febvre (291). Cairoli is derde met 263 punten. Van Horebeek (215) is zesde, Strijbos (169) zevende en Desalle (82) vijftiende.

In de MX2-klasse was de zege in Teutschenthal voor WK-leider Jeffrey Herlings (KTM), die de Zwitser Jeremy Seewer (Suzuki) en de Fransman Dylan Ferrandis (Kawasaki) achter zich liet. Brent Van Doninck (Yamaha) reed naar de zevende stek. De Nederlander Herlings blijft een perfect parkoers afleggen en won 14 reeksen op rij. Hij voert de WK-stand dan ook aan met het maximum van 350 punten.

Op 15 mei staat de Grote Prijs van Trentino, de achtste WK-manche, in Italië op het programma.

bron: Belga