Twee Turkse soldaten gedood door bom in zuidoosten

door
Belga
Leestijd 1 min.

Bij de explosie van een bom in Nusaybin, in het zuidoosten van Turkije, zijn twee soldaten om het leven gekomen. In het gebied strijden de ordediensten tegen de rebellen van de Koerdische Arbeiderspartij (PKK). Dat maakte een legerfunctionaris bekend. Ook raakte een militair lichtgewond bij de explosie van de bom, die de soldaten ongedaan probeerden te maken. Volgens de militaire verantwoordelijke, die anoniem wou blijven, had de PKK die bom geplaatst.

Het leger voert een grote militaire operatie uit in Nusaybin, een district in de provincie Mardin, waar acht leden van de PKK zaterdag waren gedood, zo maakte de Turkse generale staf zondag nog bekend. In de nacht van zaterdag op zondag bombardeerde de Turkse luchtmacht ook bases van de PKK in het noorden van Irak. Daarbij zijn opslagplaatsen voor munitie vernietigd, aldus het Turkse agentschap Anadolu.

Verschillende maanden maakt het overwegend Koerdische zuidoosten van Turkije dagelijkse gevechten tussen de ordediensten en de rebellen mee. Volgens cijfers van de autoriteiten kwamen daarbij 350 soldaten en agenten om het leven, terwijl in de rangen van de PKK meer dan 5.000 doden zouden zijn gevallen.

bron: Belga