Topweekend voor recreatiedomeinen en bezoekersrecords op Oost-Vlaamse evenementen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Verschillende recreatiedomeinen in Oost-Vlaanderen hebben een topweekend achter de rug. Er werden bezoekersrecords op de Tuindagen in Beervelde, het culinair evenement Gent Smaakt en het foodtruck festival Barrio Cantina, zo leert een rondvraag. Het recreatiegebied Blaarmeersen in Gent zag de afgelopen vier dagen tussen de 20.000 en 25.000 bezoekers. "Dit is een superstart van het seizoen", zegt beheerder Danny Lamont. "Vorig jaar was mei heel slecht, dit is een bezetting die we enkel hebben bij goed weer." Vanmiddag schakelde de Blaarmeersen redders in, zodat ook de glijbanen in de zwemvijver openden.

Ook het (provinciaal) recreatiepark De Ster in Sint-Niklaas zette zondag redders in. "Jobstudenten zijn aan het studeren momenteel, maar we vonden voldoende redders", zegt directeur Pieter Debaets die ongeveer 20.000 bezoekers telde. "Het water is natuurlijk nog koud."

De meeste bezoekers telde het provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke, met op donderdag 8.900 recreanten en de andere dagen tussen de 4.300 en 4.500. Het zwembad kreeg dagelijks tussen de 1.300 en 1.500 bezoekers te verwerken, het 50 meterbad in open lucht werd geopend.

Drie grote evenementen in de provincie Oost-Vlaanderen kenden een absoluut bezoekersrecord. De tuindagen in Beervelde, die normaal 20.000 liefhebbers langs de kassa zien passeren, kregen vrijdag 10.000 bezoekers over de vloer. Op zaterdag waren er dat 6.300 en op zondag tussen 8.000 en 10.000.

Het culinair evenement Gent Smaakt, waarmee de Gentse horeca wordt gepromoot, zegt afgelopen weekend 45.000 bezoekers geteld te hebben op het Emile Braunplein. Op andere jaren waren er dat rond de 30.000. Ook het aangrenzende foodtruck festival "Barrio Cantina", op de Korenmarkt, kreeg een massa volk over de vloer. "Het concept draait goed en het goede weer heeft alles eraan toegevoegd", zegt Jo Bonte (Polé Polé) .

bron: Belga