Tienduizenden zoeken verkoeling in provinciale domeinen Zilvermeer en De Nekker

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Antwerpse provinciale domeinen kenden het afgelopen verlengde weekend door het zomerse weer heel wat drukte. De domeinen Zilvermeer en De Nekker trokken zo'n 20.000 bezoekers. Zo is vernomen bij de provinciediensten. Ook groendomeinen waren in trek. "De verblijfsrecreatie op het Zilvermeer in Mol op de camping, in blokhutten, vakantiewoningen, het vlotkamperen, was sinds donderdag 100 procent volgeboekt en de dagkassa's noteerden om en bij de 15.000 bezoekers", klinkt het bij de provinciale diensten. "In De Nekker zochten 5.000 mensen verfrissing en afleiding in het zwembad en de rest van het domein."

Ook de groendomeinen Rivierenhof in Deurne, Prinsenpark in Retie en Vrijbroekpark in Mechelen zagen een sterke toename in wandelaars, fietsers, picknickers en zomerse genieters. "Er kwamen enkele tienduizenden bezoekers ontspannen in het groen, veel meer dan de voorbije weekends", luidt het.

De provinciale domeinen De Schorre in Boom en Vrieselhof in Oelegem (Ranst) hadden evenementen die duizenden bezoekers trokken, "hoewel de brandende zon er mee voor zorgde dat de recordtoeloop wat uitbleef en er enkel een gezellige drukte te merken was".

"De terrassen en horecazaken in de provinciale domeinen hebben optimaal kunnen profiteren van dit uiterst zomers Hemelvaartweekend", wordt besloten.

bron: Belga