Quentin Serron is Belgisch Basketspeler van het Jaar

door
Belga
Leestijd 1 min.

Quentin Serron is uitgeroepen tot Belgische Basketspeler van het Jaar. De 26-jarige speler van Oostende volgt ploegmaat Pierre-Antoine Gillet op. Bij de vrouwen gaat de onderscheiding naar Julie Allemand (19) van Castors Braine. De trofee 'Beste Belgische basketbalspeler' van Het Nieuwsblad is opgericht in 1959 en is één van de oudste Belgische sportprijzen. Onder meer basketbaliconen als Jef Eygel, Willy Steveniers, Rik Samaey, Ronny Bayer, Jean-Marc Jaumin, Eric Struelens, Roel Moors, Tomas Van Den Spiegel en Sam Van Rossom prijken op de erelijst.

Serron is de 58e winnaar. Jean Salumu, ook van Oostende, eindigt op de tweede, Lionel Bosco van Bergen op de derde stek.

Hans Vanwijn (21) van Limburg United is de Belofte van het Jaar. Hij volgt Vincent Kesteloot op.

John Tofi (31) is de Ster van de Coaches (alle nationaliteiten). De Amerikaanse center van Okapi Aalstar is de opvolger van Dusan Djordjevic (Oostende).

Julie Allemand werd verkozen tot Belgische Speelster van het Jaar voor Sara Leemens (St Katelijne Waver). Heleen Nauwelaers (20) van Sint-Katelijne Waver is Belgische Belofte van het Jaar en de opvolgster van Jullie Allemand.

De BBCA (Belgische coaches federatie) gaf in samenwerking met de Scooore!League ook de Coach van het Jaar vrij. Roel Moors (37), die begin november headcoach van Antwerp Giants werd, werd verkozen tot Coach van het Jaar. Hij volgt Brian Lynch (Limburg United) op. De Coach van het Jaar bij de vrouwen wordt pas half augustus in Antwerpen en ter gelegenheid van 50 jaar BBCA bekendgemaakt.

bron: Belga