Primera Division - Zeges voor Barcelona en Real Madrid, Atletico haakt af

door
Belga
Leestijd 1 min.

FC Barcelona en Real Madrid zijn zonder kleerscheuren uit de 37e en voorlaatste speeldag in de Spaanse Primera Division gekomen. Atletico Madrid, tot dit weekend de derde kanshebber op de titel in Spanje, verloor en mag de landskroon vergeten. Leider FC Barcelona had zondag op eigen veld geen kind aan stadsgenoot Espanyol, het werd maar liefst 5-0. Lionel Messi (8.), Luis Suarez (52., 61.), Rafinha (74.) en Neymar (83.) scoorden voor Barça, dat op de slotspeeldag aan een zege voldoende heeft om de titel te verlengen.

Real won zondag met 3-2 van Valencia, volgt op één punt van FCB en moet volgend weekend hopen op een fout van de Catalanen. Stadsgenoot Atletico, dat zich eerder deze week net als Real verzekerde van een ticket voor de finale van de Champions League, ging erg verrassend onderuit bij staartploeg Levante. De Rojiblancos, met Yannick Carrasco de tweede helft op het veld, verloren met 2-1 en volgen op drie punten van de leider.

Op de slotspeeldag moet Barcelona zaterdag naar Granada, trekt Real naar Deportivo La Coruna en ontvangt Atletico Celta Vigo.

bron: Belga