Maxime Lestienne en PSV veroveren landstitel in Nederland

door
Belga
Leestijd 1 min.

PSV Eindhoven volgt zichzelf op als landskampioen in Nederland en pakt zo zijn 23e landstitel uit de clubgeschiedenis. De Eindhovenaars wonnen vanmiddag zelf met 1-3 van PEC Zwolle en profiteerden van het 1-1 gelijkspel van Ajax om op de slotspeeldag van de Eredvisie naar de koppositie te klimmen. Voor aanvang van de 34e en laatste speeldag in Nederland hadden leider Ajax en PSV 81 punten, maar de Amsterdammers hadden een beter doelsaldo (+6), wat bij gelijke stand de doorslag geeft in de Nederlandse eerste klasse. De Lampenclub moest op de slotspeeldag op bezoek bij het verrassend sterke PEC Zwolle, dat nog alles in handen had om Europees voetbal af te dwingen. Ajax moest een in principe makkelijke verplaatsing naar staartploeg De Graafschap maken.

Toch lieten de Amsterdammers bij de "Superboeren", waarbij Karim Tarfi in de 29e minuut tussen de lijnen kwam, kostbare punten liggen. Younes (16.) opende de score, maar Smeets (55.) bracht de score in evenwicht. In Zwolle morste PSV, zonder Maxime Lestienne, niet met de punten. De Belgische doelman Kevin Begois slikte voor de pauze doelpunten van Locadia (34.) en de Jong (43.). Bouy (66.) scoorde de aansluitingstreffer voor PEC, opnieuw de Jong (67.) legde de 1-3 eindstand vast.

De troepen van coach Phillip Cocu bezorgen PSV zijn 23e landstitel, zijn tweede op rij. Titelfavoriet Ajax strandt uiteindelijk op de tweede plaats op twee punten van Lestienne en co.

bron: Belga