Kenny Dehaes wint slotrit in Duinkerke, Bryan Coquard is eindlaureaat

door
Belga
Leestijd 2 min.

De 31-jarige Kenny Dehaes (Wanty-Groupe Gobert) heeft vanmiddag de vijfde en meteen de afsluitende etappe, met start in Hondschoote en aankomst na 159,7 kilometer te Duinkerke, van de 62e Vierdaagse van Duinkerke (Fra/2.BC) gewonnen. Dehaes was in een massasprint sneller dan Bryan Coquard die meteen ook de eindlaureaat is van deze rittenkoers. De Argentijn Maximiliano Richeze werd derde in de rituitslag net voor Nacer Bouhanni.

Van bij de start was het zeer onrustig in het peloton. Toch slaagde Pieter Jacobs erin na 10 kilometer wedstrijd met Ludwig De Winter, de Spanjaard Delio Fernandez en de Fransen Quentin Jaregui, Julien El Fares en Florian Vachon een uitval op te zetten. Die hield 13 kilometer stand. Daarna was het de beurt aan David Boucher met de Fransen Yoann Offredo en Julien Duval om even voor de grote groep uit te rijden. Ook deze vlucht was geen lang leven beschoren.

Meer geluk kenden Jens Wallays, Pieter Jacobs, de Nederlander Sjoerd van Ginneken en de Fransen Brice Feillu met Pierre Gouault. Zij muisden er na 60 kilometer vanonder. Die vijf begonnen met een voorsprong van 2:05 aan de tien plaatselijke ronden van elk 6,9 kilometer te Duinkerke. In het peloton waren het vooral de renners van Cofidis die het tempo regelden.

Met nog 9 kilometer voor de boeg waren de leiders er eveneens aan voor de moeite. Meteen kon de voorbereiding van de aangekondigde massaspurt op de Boulevard Sainte Barbe beginnen. Daarin toonde Kenny Dehaes zich de snelste van het pak. De 24-jarige Bryan Coquard is de eindlaureaat van deze Franse rittenkoers en volgt daarmee de Litouwer Ignatas Konovalovas op.

bron: Belga