Jupiler Pro League - Club Brugge wint makkelijk bij AA Gent en staat stap dichter bij titel

door
Belga
Leestijd 2 min.

Club Brugge heeft zondag een nieuwe stap naar de landstitel in de Jupiler Pro League gezet. Blauw-Zwart ging in de topper van de zevende speeldag in Play-Off I met duidelijke 1-4 cijfers winnen op het veld van titelverdediger AA Gent. De Buffalo's kwamen in de eigen Ghelamco Arena nog wel op voorsprong via Laurent Depoitre (27.), meteen daarna zorgde Hans Vanaken (31.) voor de 1-1 ruststand. Na de pauze bezorgden Jose Izquierdo (53.), opnieuw Vanaken (58.) en Meunier (67., zijn schot week af op Rami Gershon) voor de belangrijke driepunter. Als Club komende zondag (14u30) Anderlecht verslaat, is de landstitel al een feit. Gent was nochtans sterk aan de partij begonnen. Depoitre kopte eerst nog op de lat, even later tikte hij de verdiende 1-0 in doel. Club reageerde echter meteen en na een vlotte aanval rondde Vanaken beheerst af.

Na de pauze zorgde een ijzersterke Izquierdo na een knappe individuele actie voor de 1-2, vond Vanaken een tweede keer de weg naar de netten en ging een schot van Meunier via Gershon voorbij de onfortuinlijke doelman Sels in doel. Het bleef 1-4, een efficiënt Club boekte een belangrijke zege en won de Slag om Vlaanderen.

Eerder op de dag hield concurrent Anderlecht met hangen en wurgen de drie punten thuis tegen KV Oostende (2-1), de winnende treffer van Stefano Okaka viel pas in de slotseconden. In de stand blijft Club leider (47 punten), met drie eenheden meer dan de Brusselaars (44) en al negen meer dan AA Gent (38). Daarna volgen Racing Genk (36), Oostende (32) en Zulte Waregem (24). Als de Bruggelingen zondag de topper van speeldag acht - in een ongetwijfeld kolkend Jan Breydelstadion tegen rivaal Anderlecht - winnen, is Club zeker van de langverwachte landstitel.

bron: Belga